Яденето преди лягане е вредно! След шест вечерта заключете хладилника!

...
 
 
Яденето преди лягане е вредно! След шест вечерта заключете хладилника!
Коментари Харесай

ХРАНИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА КОНСУМИРАТЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

 

 

Яденето преди лягане е нездравословно! След шест вечерта заключете хладилника! Ако към момента се придържате към тези правила, може би е пристигнало време, да ги оставите в предишното или най-малко да не се ограничавате всекидневно.

Кои са тези ТОП 9 ХРАНИ, които са разрешени за изразходване, към 1 час, преди лягане?

Основното е да знаете по какъв начин действа тялото ви през нощта и какви храни можете да ядете на вечеря, в действителност без да навреди на организма ви.

Какво можете да ядете преди лягане?

Когато си легнете, тялото ви не се изключва изцяло, а продължава да действа. И задачата на вечерята е да обезпечи всичко за процесите, протичащи във вас. Внимание-ресурси, само че не и остатък от тях!

Стомашно-чревният тракт също не „ спи “ през нощта, тъй че няма нищо рисково за тялото във вечерното хранене. Напротив, лягането гладно е доста по-вредно. Има огромна възможност това да докара до разнообразни проблеми-от бодърствуване, утринно главоболие и неприятно въодушевление до съществени стомашно-чревни проблеми и метаболитни нарушавания.

Важно е единствено да запомните, че заран потреблението на сила за храносмилането се усилва, а вечер доста понижава. Тоест, в случай че изберете прекомерно висококалорична храна за вечеря и даже в огромни количества, има огромна възможност тя просто да няма време да се усвои и да стартира да гние в червата.

Разбира се, от вечерното меню би трябвало да се изключи използването на алкохол или храни, съдържащи кофеин питиета, които единствено пречат да заспите, както и високо-калорични и „ тежки “ храни. Обърнете внимание на „ леките “ артикули, които могат да се усвоят относително бързо, за към час и половина. Естествено това е, протеиновата храна и фибрите.

Сурови, задушени или варени зеленчуци.

Най–добрата вечеря, може би, си коства да се признаят зеленчуците, както сурови, по този начин и варен. Това е най-важното изискване за късно хранене. Зелена салата, зеленчуци на скара, варени, задушени и печени, и даже зеленчукова чорба.

Квасени млечни артикули без добавки.

Неподсладените кисели млека, артикули като кефир, гръцко кисело мляко, кисело мляко без никакви добавки, са отличен избор за вечерно хранене. В 100 гр. има единствено 50-70 кка. Тук не става дума за артикули с високо наличие на мазнини.

Това е отличен източник на протеин, който елементарно задоволява глада, без да предизвика появяването на тежест в стомаха и най-полезния калций, нужен за здравето на костите. Млечните артикули оказват удобен резултат върху стомашно-чревната флора, намаляват киселинността и имат успокояващи свойства.

Птиче месо.

Варено постно птиче месо без кожа, задушено или печено, е друга опция за здравословна протеинова късна вечеря, която ще обезпечи бърз насищане. В 100 гр. пилешки или пуешки гърди има единствено 90-110 ккал. Идеалното допълнение към птичето месо за вечеря ще бъде гарнитура от същите пресни или задушени зеленчуци.

Птичето месо на вечеря може да бъде сменено с варено или задушено месо, като заешкото, да вземем за пример. Това са сред 150-160 ккал в 100 гр. артикул.

Бяла риба.

Постната бяла риба в количество от към 100 гр. също е много подобаваща за вечеря. В нея има доста малко мазнини, само че има доста потребен протеин, комбиниран с йод и фосфор. Усвоява се елементарно и в това време оказва помощ за понижаване на неприятния холестерол в кръвта. Подходящи типове за късна вечеря са: щука, тресчица, мерлуза, пъстърва. Не би трябвало да се пържи в олио, а би трябвало да се вари или пече със зеленчуци. Може и на скара.

Извара.

Нискомаслената извара е различен превъзходен протеинов избор за късна вечеря. Важно е единствено да изберете не най-маслената, само че не и изцяло обезмаслен тип. Без никакви добавки, като стафиди, да вземем за пример.

Варени яйца.

Варените яйца или омлет (може със зеленчуци) също няма да навредят на тялото ви, като се ядат 2 часа преди лягане. Това е елементарно смилаем протеин, витамини и потребни мастни киселини.

В 100 гр. яйчена маса има към 140-160 ккал (това са две междинни яйца), а в случай че сте на диета, можете да намалите този брой, като приготвите омлет единствено от яйчен белтък.

Морски блага.

Поради високото наличие на протеини в морските блага, те са скъп диетичен артикул, защото съдържат доста малко калории.

Не ги комбинирайте с паста или печена франзела – идеалният вид ще бъде салата от домати, броколи, краставици и листни зеленчуци, или задушени зеленчуци.

Плодове и цитруси.

Всички знаят, че плодовете и цитрусите имат задоволително калории, с цел да могат безвредно да се употребяват като пълноценна вечеря. Някои от тях обаче са много подобаващи за вечерна закуска, в случай че не злоупотребявате с количеството.

Най–добрият избор за вечерта са пресни плодове. Така ще си осигурите фибри и пектин за стимулиране на червата, потребни витамини и антиоксиданти.

Също по този начин има доста фибри в цитрусовите плодове грейпфрут, портокал, дребна ябълка или круша са много подобаващи.

Само забравете за грозде и банани – преди лягане.

Гъби.

Тук не става въпрос за пържени с картофи или гъби, печени в заквасена сметана. За вечеря, можете да консумирате единствено гъби на скара, варени (на пюре като супа) или задушени. В този случай ще си осигурите диетичен протеин и ще получите необикновено вкусно ядене.

Запомнете главните правила за вечерята – изберете здравословни и елементарно смилаеми артикули (протеини и фибри), за порция не надвишавайте 200 гр. и 200 ккал. Ако спазвате тези условия, ще осигурите на организма си нужните витамини и микроелементи и ще имате идеалната фигура, без да навредите на здравето. Нито безсънието, нито наддаването на тегло ще ви безпокоят.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР